Der Club Takis Würger - Kein & Aber

Genre: Roman (debuut)

Publicatie: 4 maart 2017

Pages: 240

Der Club, het debuut van Takis Würger leest als een trein. De hoofdpersoon, Hans, is van eenvoudige komaf. Zijn ouders verliest hij al op jonge leeftijd. Vanaf dat moment is hij op zichzelf aangewezen. Zijn jeugd brengt hij door op een kostschool in Beieren geleid door Jezuïeten. Van een van de paters krijgt hij bokslessen die hem later goed van pas lijken te komen.

Wanneer Hans 18 is, regelt zijn Engelse tante Alex een stipendium voor hem aan de Universiteit van Cambridge. Hij krijgt van haar de geheime opdracht om een delict op te lossen. Hans wordt toegelaten tot de elitaire studentenclub ‘The Pitt Club’ en wordt verliefd op Charlotte die hem wegwijs maakt in de wereld van de ‘rich and famous’.

Hans wint een bokswedstrijd tegen rivaal Oxford. Daarna wordt hem gevraagd of hij lid wil worden van het geheime ‘Vlindergenootschap’. Hiervoor moet hij wel een aantal rituelen uitvoeren die het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen….

Takis Würger (1985) was buitenland correspondent voor Der Spiegel en berichte vanuit Afghanistan, Libie en Irak. Met zijn reportages heeft hij vele prijzen gewonnen zoals de Deutschen Reporterpreis en de CNN Journalist Award. Op zijn 28e stopte hij met zijn werk als verslaggever om aan de Universiteit van Cambridge ‘Ideeën geschiedenis’ te gaan studeren. Hij bokste als zwaargewicht voor de Cambridge University Amateur Boxing Club en bokste ondermeer tegen Oxford (wat hem een gebroken rib en hand opleverde). Hij is lid van de Pitt Club en van een Drinking Society (waarvan de naam niet genoemd mag worden).

Takis Würger leest uit Der Club