Die Kamelieninsel Tabea Bach - Bastei Lübbe

Genre: Commercial Fiction, Women’s novel

Number of pages: 320

Publication date: Mar 16 2018

De 35 jarige Sylvia heeft een overvolle agenda. De management consultant uit München is getrouwd met Holger. Een succesvolle makelaar, gespecialiseerd in exclusieve landhuizen in het buitenland, zoals ‘Victorian manor’ huizen in Cornwall, middeleeuwse gebouwen in Italië en kastelen in Frankrijk.

Geheel onverwachts, erft Sylvia een plantage in het meest Westerse puntje van Europa, Brittany. De erfenis komt van haar oud-tante Lucie, het ‘zwarte schaap’ van de familie. Sylvia kan zich zelfs niet meer herinneren wanneer ze haar oud-tante voor het laatst heeft gezien. Omdat er geen testament gevonden is, is het landgoed wetmatig aan Sylvia toegewezen.

Holger overtuigt Sylvia ervan om het landgoed te verkopen. Volgens zijn onderzoek is de plantage zo goed als failliet. Sylvia geeft hem een volmacht en Holger vindt al snel een geschikte partij.

Wanneer een project van Sylvia last-minute afgezegd wordt. Besluit ze om naar Brittany af te reizen. Wat ze daar aantreft is totaal anders dan ze verwacht had. De plantage is een enorm eiland dat vol staat met prachtige Camelia planten.

Camelia fans vanuit de hele wereld komen naar deze prachtige plek. De plantage is een goed lopend bedrijf die ver afstaat van een faillissement.

Sylvia maakt kennis met de manager van de plantage Solenn, maar vertelt haar niet dat ze de plantage geërfd heeft. Ook ontmoet ze Mael, de hovenier. Sylvia valt als een baksteen voor de charmante Mael. Voor het eerst in lange tijd, merkt Sylvia pas hoe ongelukkig ze eigenlijk is met haar schijnbare ‘glamour’ bestaan. Het prachtige eiland heeft iets in haar los gemaakt en Sylvia realiseert zich dat ze erg gelukkig is op het ‘Camelia’ eiland. Maar lukt het haar nog om de verkoop ongedaan te maken? Ze heeft Holger tenslotte haar volmacht gegeven. Sylvia komt er gaandeweg achter dat Holger haar niet de waarheid heeft verteld. Zijn bedrijf heeft financiële problemen en deze deal kan dat allemaal ongedaan maken…

Tabea Bach is geboren en getogen in Tübingen en studeerde in München en Florence. Tot voor kort werkte ze als opera dramaturg. Maar momenteel besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken. Ze woont met haar echtgenoot in een klein dorpje in het Zwarte Woud. Ze houdt veel van reizen.